اتصالات اسپلیتر
اسپلیتر ابزاری برای جداکردن Voice و Data از یکدیگر است. از لحاظ فیزیکی قطعهای کوچک است با یک ورودی (Line) برای خط تلفن و دو خروجی برای گوشی تلفن (Phone) و یکی برای DSL CPE) Modem). همانطور که میدانید ارتباط ADSL از طریق سیم تلفن برقرار میشود، بدون اینکه اختلالی در ارتباطات تلفنی به وجود آید. برای اینکه اختلالی روی سرویس تلفن و اینترنت به وجود نیاید، دستگاههای جانبی مانند تلفن، Fax و… نباید مستقیم بر روی خط تلفن ADSL قرار گیرند. بنابراین برای استفاده از هر دستگاهی که قرار است به صورت مستقیم بر روی خط وصل باشد، یک اسپلیتر نیاز است.
اسپلیتر میتواند از اختلالات جانبی مانند نویز بر روی صدای تلفن و قطع و وصلی تلفن و اینترنت جلوگیری کند. در نظر داشته باشید اگر با وجود اسپلیتر مشکلات عنوان شده برطرف نشد، احتمال خراب بودن و یا نصب نشدن صحیح اسپلیتر وجود دارد. همچنین در برخی مواقع به واسطه مکالمه تلفنی ممکن است ارتباط اینترنت قطع شده و یا حالت عکس آن اتفاق بیفتد. یعنی شما در هنگامی که با تلفن صحبت میکنید ارتباط اینترنتی وصل شود، در این حالت نیز احتمال خرابی و یا عدم استفاده صحیح از اسپلیتر وجود دارد. اسپلیتر سه پورت به نامهای Line ،Modem و Phone دارد. پورت Line به خط تلفن، پورت Modem در صورت نیاز به DSL CPE و پورت Phone به گوشی تلفن یا ورودی سانترال وصل میشود. در شکل زیر نحوه اتصالات اسپلیتر نشان داده شده است.
در صورتی که روی خط رانژه خود در پریزهای دیگر از تلفن و یا دستگاههای مشابه استفاده میکنید، میتوانید به جای اسپلیتر از میکروفیلتر استفاده کنید. استفاده از اسپلیتر مختص زمانیست که روی یک پریز به صورت همزمان از تلفن (یا دستگاههای مشابه) و مودم استفاده میشود.